Šahovski Klub Trebnje BMP
 
Kazalo
Domov
Aktualno
Rezultati
Mladinci
Članska ekipa
O klubu
Kontakt
 
Članki
Igrajmo šah
Zgodovina šaha
Šahovska literatura
Šahovski programi
 
Šahovska šola
Šahovska pravila

Šahovski klub Trebnje BMP

Šahovski klub Trebnje BMP je nastal leta 1998 z združitvijo Šahovskega kluba BMP iz Ljubljane in Šahovskega kluba Trebnje. V klubu potekajo raznovrstne dejavnosti. Najboljši člani in mladinci se udeležujejo posamičnih in ekipnih tekmovanj na regionalnem in državnem nivoju. Med letom poteka organizacija  mladinskih in članskih klubskih turnirjev ter regionalnih šahovskih tekmovanj. V klubu vzgajamo nov mladi rod šahistov, saj člani kluba med drugim vodijo šahovske krožke na štirih osnovnih šolah, s posamezniki pa potekajo tudi individualni šahovski treningi.

Največji uspeh članske ekipe je sedmo mesto v najvišji državni ligi, mladi klubski šahisti pa so največji ekipni uspeh dosegli z uvrstitvijo v državno mladinsko ligo, kjer so zasedli osmo mesto.

Da se v klubu dobro dela z mladimi, kažejo tudi posamična mladinska tekmovanja, saj so naši mladinci, poleg prvih mest na regijskih prvenstvih, dosegli tudi 4 naslove državnega prvaka, 4 druga mesta ter 3 tretji mesti in še celo kopico drugih lepih rezultatov. Leta 2008 se je na Odprtem prvenstvu Evropske unije v šahu v Cmureku v Avstriji izkazal Aleš Brcar, saj je zasedel odlično 7. mesto med fanti do 14 let, leto kasneje pa je na istem prvenstvu Matej Brcar osvojil 9. mesto med fanti do 10 let.


 
Novice
Prvi letošnji hitropotezni mesečni turnir Šahovskega kluba Trebnje bo to soboto, 17.1.2015 ob 19.00 uri v restavraciji Frelih v Šentrupertu.

Vabljeni!
 
Šah v Sloveniji
Šahovska zveza Slovenije
 
 
Tuje šahovske strani
Chessbase
ChessOK
The Week in Chess
Chess Cafe
Šahovski informator