Šahovski Klub Trebnje BMP
 
Kazalo
Domov
Aktualno
Rezultati
Mladinci
Članska ekipa
O klubu
Kontakt
 
Članki
Igrajmo šah
Zgodovina šaha
Šahovska literatura
Šahovski programi
 
Šahovska šola
Šahovska pravila

Aktualno

Debelakov in Močnikov memorial 2014 - zmaga ekipe Trebnjega
Krmelj, 7. december 2014

V nedeljo, 7. decembra, je v Krmelju potekal tradicionalni Debelakov memorial, žal letos prvič tudi kot turnir v spomin na g. Dušana Močnika. Najprej se je odvijalo ekipno tekmovanje, kjer je v konkurenci sedmih ekip, letos zmagala prva ekipa Trebnjega (Miha Furlan, Aleš Brcar, Blaž Ivanuša in Cvetko Jakša) pred ekipo Sevnice (Martin Povše, Andrej Grilc, Jelena Topič, Bojan Smerdel), tretja pa je bila ekipa Šentrupert (Andrej Brcar, Matej Brcar, Vinko Tomažin, Jože Šlajkovec).
        Na posamičnem turnirju, ki se ga je udeležilo 23 igralcev, je zmagovalec postal Miha Furlan (7,5 točk) pred Martinom Povše (7 točk) in Cvetkom Jakša (7 točk). Podrobnejši rezultati so objavljeni na spletni strani šahovske zveze.

2. turnir Dolenjske kadetske lige 2014/15
Žužemberk, 22. november 2014

V soboto, 22. novembra 2014, je v Žužemberku potekal drugi turnir Dolenjske kadentske lige za šolsko leto 2014/15. Tokrat se je tekmovanja udeležilo 12 mladincev šahovskega kluba Trebnje. Tokrat se je najbolj izkazala Nika Tijana Grabnar (OŠ Mokronog), ki je v absolutni konkurenci do 10 let usvojila 5. mesto, med dekleti pa 2. mesto. Dekliški uspeh je s tretjim mestom med dekleti (in skupno devetim) dopolnila Tjaša Pajek (OŠ Mirna). Podrobnejši rezultati so objavljeni tukaj. Skupni vrsti red pa si lahko pogledate na spletni strani Šahovskega društva Novo mesto.

Iskrene čestitke!

1. turnir Dolenjske kadetske lige 2014/15
Žužemberk, 22. november 2014

V soboto, 22. novembra 2014, je v Žužemberku potekal drugi turnir Dolenjske kadentske lige za šolsko leto 2014/15. Tokrat se je tekmovanja udeležilo 12 mladincev šahovskega kluba Trebnje. Tokrat se je najbolj izkazala Nika Tijana Grabnar (OŠ Mokronog), ki je v absolutni konkurenci do 10 let usvojila 5. mesto, med dekleti pa 2. mesto. Dekliški uspeh je s tretjim mestom med dekleti (in skupno devetim) dopolnila Tjaša Pajek (OŠ Mirna). Podrobnejši rezultati so objavljeni tukaj. Skupne rezultate pa si lahko pogledate na spletni strani Šahovskega društva Novo mesto.

Iskrene čestitke!

 
Novice
Prvi letošnji hitropotezni mesečni turnir Šahovskega kluba Trebnje bo to soboto, 17.1.2015 ob 19.00 uri v restavraciji Frelih v Šentrupertu.

Vabljeni!
 
Šah v Sloveniji
Šahovska zveza Slovenije
 
 
Tuje šahovske strani
Chessbase
ChessOK
The Week in Chess
Chess Cafe
Šahovski informator